PRESS

Madamefigaro – Choe Candles | Χειροποίητα, φυσικά κεριά με ελληνική υπογραφή…

Madamefigaro – Choe Candles | Χειροποίητα, φυσικά κεριά με ελληνική υπογραφή…

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σε ένα μικρό χωριό της Κέρκυρας, τους Κανακάδες, τα αδέρφια Έλενα και Σπύρος Μουμούρης ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια τη δημιουργία χειροποίητων κεριών, φτιαγμένα αποκλειστικά με φυσικά υλικά και αρώματα της ελληνικής φύσης.

Τα Choe Candles εμπνέονται από την αρχαιότητα, κουβαλούν παιδικές αναμνήσεις και αναδεικνύονται σε bespoke essentials για τον προσωπικό σας χώρο.

“Η λέξη Χοή αναφέρεται σε μια υγρή προσφορά με νερό, μέλι, κρασί κ.α. που έκαναν στην αρχαία Ελλάδα προς τους Θεούς του Κάτω Κόσμου, τις Μούσες και τις Νύμφες. Ήταν ένα τελετουργικό που αντανακλούσε την ελπίδα του ανθρώπου για διατήρηση της τάξης του Κόσμου και αφθονίας της φύσης. Την επιλέξαμε σαν όνομα γιατί είναι μια λέξη που συνδέει τον άνθρωπο με την φύση και τον τοποθετεί μέσα σε αυτήν” εξηγούν οι ιδρυτές του brand.

 

blogs posts 4ba15a 102e1071bf3d4b42b835c5842283557c~mv2

“Ξεκινήσαμε πριν περίπου πέντε χρόνια, εκ των οποίων τα τρία τελευταία είμαστε ενεργοί στην αγορά. Τα δύο πρώτα χρόνια εστιάσαμε στην ιδέα, τον χαρακτήρα και το design, καθώς και στις πρώτες ύλες των κεριών. Επι??έξαμε ελληνικό κερί μέλισσας και κερί σόγιας για να δημιουργήσουμε μια σειρά φυσικών, ποιοτικών, προϊόντων με ελληνικό χαρακτήρα, μεσογειακά αρώματα και ιδιαίτερο design.

 

Ξεκινώντας από το design, το σημείο στο οποίο έχουμε καινοτομήσει είναι ο υφασμάτινος καμβάς πάνω στον οποίο τυπώνουμε τα δικά μας ιδιαίτερα σχέδια και τον οποίο εφαρμόζουμε στο εξωτερικό της συσκευασίας. Πιο απλά, πρόκειται για μια συσκευασία ντυμένη με ύφασμα. Επιλέγουμε τα αρώματά μας ώστε να είναι μεσογειακά και να εμπνέονται τόσο από την ελληνική φύση όσο κι από τις παιδικές μας αναμνήσεις. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μας ξεχωρίζει είναι το κερί μέλισσας, στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση αφού πρόκειται για ένα εξολοκλήρου φυσικό προϊόν. Τα κεριά μας είναι χειροποίητα και φρέσκα, αφού το καθένα φτιάχνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε κεριά σε stock, τα πάντα φτιάχνονται τη στιγμή της ζήτησης” προσθέτουν.

Γι΄αυτή την εποχή, “την πιο ζεστή και γλυκιά του χρόνου” όπως λένε η Έλενα και ο Σπύρος, επιλέγουν δύο πολύ ιδιαίτερα αρώματα από τη χριστουγεννιάτικη συλλογή τους: Το Spicy cinnamon και το sweet cinnamon & orange. Όσο για τα συναισθήματα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν με τα κεριά τους; “Ένα ταξίδι στον χρόνο. Αυτό το ξαφνικό άλμα σε άλλο χρόνο και μέρος που πυροδοτείται από ένα φευγαλέο, οικείο, άρωμα.

 

blogs posts 4ba15a b285b7dbb85d4f10847b3ee9e5099f97~mv2

Η μνήμη ενός αρώματος μπορεί να μας οδηγήσει πίσω σε μια πολύ συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο και να μας γεμίσει με τα συναισθήματα που αισθανθήκαμε τότε. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο που ένα άρωμα μπορεί να ξυπνήσει μια μνήμη, αντίστοιχα μπορεί και να την δημιουργήσει. Η αναζωογόνηση της διάθεσής μας ή η προκλητική ευχαρίστηση που μπορεί να νιώθουμε επιλέγοντας ένα ευχάριστο άρωμα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δημιουργούν ευτυχή συναισθήματα και όμορφες αναμνήσεις”.

 

Μπορείς να βρεις τα Choe Candles στο www.choecandles.com και σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

Αναδημο??ίευση: https://www.madamefigaro.gr/good-life/design-and-deco/120629/choe-candles-xeiropoiita-fusika-keria-me-elliniki-upografi

 

Αρχική Πηγή: Harpersbazaar.gr

Related Posts

Shopping cart

Subscribe to our mailing list
and get exclusive access
to offers and new collections

Will be used in accordance with our Privacy Policy

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.
Menu
Shop
My account
0 items Cart